• Kies een lettergrootte:
  • A
  • A
  • A

Rust- en verzorgingstehuis

Wonen
In ons rust- en verzorgingstehuis wonen 90 ouderen. We vinden het heel belangrijk om voor u en uw familie een echte thuis te zijn. Het woon- een leefklimaat wordt bij ons dan ook gekenmerkt door een familiale sfeer. U kan beschikken over een- of tweepersoonskamer, die u naar eigen smaak inricht. De kamers zijn uitgerust met een sanitaire ruimte, een bed en een handige kastenwand. Telefoon- en televisieaansluiting zijn voorzien. U kan uw maaltijden gebruiken op de kamer of in het gezellige restaurant. Voor tal van ontmoetingsmogelijkheden kan u vrijblijvend terecht in de cafetaria en in de living, waar tevens een bibliotheek is ingericht. Een bewegingsruimte biedt u de mogelijkheid uw conditie te onderhouden. De sfeervolle huiskapel is steeds toegankelijk. Alle kamers geven uitzicht op de mooie tuin, waar het aangenaam vertoeven is.

Zorgen
In onze zorgvisie vertrekken we vanuit de totale zorg voor elke individuele en unieke mens. De zorg beperkt zich dus niet alleen tot de lichamelijk aspecten, maar er is eveneens aandacht voor zingeving, voor spirituele, psychische en sociale hulpvragen. Om deze zorg mogelijk te maken heeft ons huis een team van deskundige medewerkers. Het team bestaat onder andere uit verpleegkundigen, verzorgenden, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, animatoren, een maatschappelijk assistente, een dienst administratie en een pastorale dienst. Er is ook een gemotiveerde onderhouds- en keukenploeg. Naast de raadgevende en coördinerende arts, verbonden aan ons huis, maakt ook uw eigen huisarts deel uit van het team. We hebben tevens een goede samenwerking met de diverse zorgvoorzieningen binnen de regio (thuiszorg, ziekenhuizen, …)

Leven
Elke oudere is verschillend en uniek en heeft een eigen levensverhaal. Met veel respect daarvoor willen wij u en uw familie de mogelijkheid bieden om dit verhaal verder zinvol te beleven. Wij willen u helpen om van dit huis een vertrouwde thuis te maken waar ook uw familie, vrienden en kennissen zich welkom voelen. Daarnaast zijn er talrijke mogelijkheden voor het ontmoeten van nieuwe mensen. De initiatieven en de activiteiten die er georganiseerd worden, trachten wij af te stemmen op uw interesses. Ook de inzet en suggesties van uw familie, talrijke vrijwilligers en verenigingen leveren een onschatbare bijdrage in ons huis.