WZC Sint-Bernardus

Visie op gebruik psychofarmaca

Binnen WZC Sint-Bernardus willen we het gebruik van psychofarmaca bespreekbaar maken met als doel een correct en verantwoord gebruik aan te moedigen.

Dit willen we doen door de kennis rond het gebruik van psychofarmaca te verhogen bij bewoners, familie en medewerkers en te zorgen voor een efficiënt overleg en communicatie tussen bewoners, familie, medewerkers en behandelende artsen.

Het optimaliseren van het woon- en leefklimaat binnen de leefgroepen en het aanbieden van betekenisvolle activiteiten, afgestemd op elke individuele bewoner wordt ingezet als een sterk preventief middel om de levenskwaliteit bij bewoners te verhogen en zo de vraag naar gebruik van psychofarmaca te verminderen.

Bij elke vraag of aanleiding tot het opstarten van psychofarmaca willen wij multidisciplinair op zoek gaan naar niet-farmacologische alternatieven en wordt de bewoner mee betrokken in het proces. Er wordt rekening gehouden met het fysisch, psychisch, sociaal en existentieel welzijn van elke bewoner.

Wanneer psychofarmaca nodig en gepast zijn, wordt het gebruik op regelmatige wijze multidisciplinair geëvalueerd in overleg met de bewoner en familie om zo te komen tot een oordeelkundig gebruik van psychofarmaca binnen het WZC Sint-Bernardus.

Bekijk verder onze website en ontdek onze mogelijkheden.
Wenst u meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op